Ingredienser
- 120 g valfria nudlar
- 240 g oxfilé alt. biff
- 1 msk rapsolja
- 2 st morötter
- 80 g rättika
- 80 g gurka
- 2 själk(ar) blekselleri
- 0,5 dl sojabönor
- 0,5 kruka(or) färsk mynta
- 0,5 kruka(or) färsk koriander
- Dressing:
- 1 msk ingefära
- 1 klyfta(or) vitlök
- 2 msk fisksås
- 1 st lime
- 1 tsk sriracha sås
- 1 msk agavesyrup alt. sockerlag
- 0,5 dl vatten
- Topping:
- 2 msk cashewnötter
Gör så här:
Tillaga nudlarna enligt förpackningen.
Dressing
Skala och riv ingefära och vitlök. Pressa och riv även skalet från limen.
Rör samman ingefära, vitlök, chilisås, fisksås, agavesyrup, limeskal och limesaft. Smaka av med vatten för styrka och intensitet på dressingen.
När salladen är klar tillsätt dressingen och blanda om ordentligt.
sallad
Skala gurkan och strimla sedan gurka och selleri.
Skala morötterna, rättikan och hyvla långa remsor med en potatisskalare.
Kött
Salta och peppra köttet.
Stek i en het panna i olja till den stekgrad du vill ha, 54°C innertemperatur är en passande temp om du vill ha medium rare.
Låt köttet vila 1 min. Skiva sedan i tunna skivor.
Topping
Grovhacka nötterna
Testa även vår variant med lax.
Lägg upp salladen och nudlarna på ett stort fat. Toppa med strimlad oxfilé, hackade chasewnötter, koriander och myntablad. I glaset så serverade jag en fransk päron cider från Dujardin, hitta den här!
Gott i glaset