Foodfolder

Apelsincurd

Föregående Nästa
foodfolder_apelsincurd_.jpeg
Len och otroligt god Apelsincurd som passar utmärkt som fyllning i tårta eller som topping på glass, bröd eller scones.

Ingredienser

  • 2 st apelsiner
  • 1 st citron
  • 4 st äggulor
  • 2 st äggvita
  • 2 dl strösocker
  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 tsk salt

Gör så här:

FÖR MER INSPIRATION, SE TILL ATT HÄNGA MED MIG OCH FOODFOLDER PÅ INSTAGRAM >>


Zesta apelsin och citron dvs riv av de yttersta skalet.


Pressa juicen och använd så mycket som det står i ingredienslistan.


Rör ihop juice, skal och socker och ägg i en bunke.


Sjud krämen över vattenadtills den tjocknar (tar minst 15 min). Ta den sedan från värmen och klicka i smöret. Rör till en slät kräm och sila genom en finmaskig sil.


Låt kurden svalna och använd den till ditt bakverk eller häll upp på väl rengjorda burkar. I kylen håller apelsincurden i ca 1–2 veckor.