Len och otroligt god Apelsincurd som passar utmärkt som fyllning i tårta eller som topping på glass, bröd eller scones.
Ingredienser
- 2 st apelsiner
- 1 st citron
- 4 st äggulor
- 2 st äggvita
- 2 dl strösocker
- 100 g rumstempererat smör
- 1 tsk salt
Gör så här:
FÖR MER INSPIRATION, SE TILL ATT HÄNGA MED MIG OCH FOODFOLDER PÅ INSTAGRAM >>
Zesta apelsin och citron dvs riv av de yttersta skalet.
Pressa juicen och använd så mycket som det står i ingredienslistan.
Rör ihop juice, skal och socker och ägg i en bunke.
Sjud krämen över vattenadtills den tjocknar (tar minst 15 min). Ta den sedan från värmen och klicka i smöret. Rör till en slät kräm och sila genom en finmaskig sil.
Låt kurden svalna och använd den till ditt bakverk eller häll upp på väl rengjorda burkar. I kylen håller apelsincurden i ca 1–2 veckor.