Foodfolder

André Clouet Silver Brut Nature

Föregående Nästa
21499663-11F9-4539-8944-17645C7EBA19.jpeg
Snustorr med hög syra, inslag av äpplen, grapefrukt, hasselnötter, brioche, nougat, krita och en trivsam mineralsälta. En elegant champagne till ett modest pris. Om du vill servera den som Jean-Francois Clouet, gör då gravlax. Eller till annan rå- eller rökt fisk, skaldjur, tatarer eller som den är.

Beskrivning:

FÖR MER INSPIRATION, SE TILL ATT HÄNGA MED MIG OCH FOODFOLDER PÅ INSTAGRAM >>


Här hittar du champagnen >>🇫🇷 Champagne, Bouzy | Nr 7546 | 399 kr 


Passande recept till Silver Brut Nature André Clouet Silver Brut Nature;


Sashimi


Rullar med rökt lax


Ostron


Rimmat kött


Naturella skaldjur med feta tillbehör


Vegetariska tatarer eller som den är.


Silver Brut Nature produceras i byn Bouzy och är en Blanc de Noirs som uteslutande framställts av Pinot Noir. Vinifieringen görs med en blandning av viner från upp till 4 årgångar, där den senaste årgången är den dominerande. Delar av basvinet har lagrats en kort tid i ekfat som har använts till sött vitt vin från Sauternes. Efter vinifieringen lagras vinet i 48 månaderAndré Clouet 


Traditionen att göra champagne finns i familjen André Clouet gener sedan 1751, men man har alltid varit en liten odlare som uteslutande gör vin från sina egna vingårdar.
Idag har man 9 hektar stora vingårdsägor i byarna Bouzy och Ambonnay och Jean-François gör champagner i en fruktig men absolut torr och välstrukturerad stil med tydlig druvsortskaraktär.


Visa detta inlägg på Instagram


Ett inlägg delat av Foodfolder (@foodfolder)