Foodfolder

Weekend i Amsterdam

Föregående Nästa
IMG_0872.JPG
IMG_0876.JPG
IMG_0347.JPG

Amsterdam är en perfekt weekendstad, lagom stor och otrolig vacker med sina oändliga kanaler. Skippa turiststråken och satsa på de något lugnare Jordaan, trendiga De Pijp eller kvarteren eller strosa i kvarteren kring Vondelpark.

Ställen att bo på 


Kimpton De Witt - Nyöppnat designhotell med inspirerande inredning och härliga detaljer. Extremt Insta vänligt :)


Vondel hotel - Prisvärt klassiskt boutique hotel i vackert 1800-tals hus invid Vondelpark.


Pulitzer - Superlyxigt hotell invid en av alla Amsterdams kanaler som stod klart 2016. Med blomsterbutik i entrén och ytterst personliga rum som de flesta ligger runt en en lugn och trevlig trädgård blir Pulitzer lätt en favorit.


Ställen att äta frukost på


PLUK - Lite caféet Pom & Flora känsla fast i Amsterdam, väl värt ett besök!


The Avocado Show - Med totalt fokus på avokado kan man få mackor, smoothies, poké bowls, mousse och bakverk alla med avokado i! Daniël Stalpertstraat 61 i trendiga De Pijp-området i Amsterdam 


Ställen att Bruncha på


 Jansz är bakfickan till de coola hotellet Pulitzer.


REE7 mysigt och fullsatt brunch ställe i Jordaan.


Ställen att äta på 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


BAK - fokuserar på råvarorna och menyn ändras dagligen efter de man hittar. Menyn är en satt 6 el 7 rätters med vinpaket. Kan varmt rekommendera om man är intresserad av råvaror och upplevelse. Vinlistan fokuserar på naturviner, drinklistan fokuserar på gin i alla dess former. Bordsbokning är ett måste.


The Lobby ligger i hotellet V Nesplein, grymt middags ställe med härlig personal & atmosfär. Boka bord i förväg, de blir snabbt fullt här!  


The Duchess underbar lokal där Hollands historia sitter i väggarna, har kan man boka allt från frukost till middag. Testa gärna tesalongen.


Mr Porter, sugen på riktigt bra kött så är detta ett riktigt bra val, boka chefs table för bästa upplevelsen.


Toscanini, Amsterdams bästa italienare PUNKT!


Restaurant Breda har en satt meny med mellan 3-5 rätter för lunch och liten-mrga stor middag! Bordbokning behövs göras i förväg.  


Ställen att ta ett glas vin eller en cocktail på


GlouGlou populär vinbar i De Pijp området med ett stort utbud av naturvin. Menyn består av franskinspirerade "bites"!House Bar cocktailbaren i Kimpton De Witt hotellet med grymma cocktails och kunniga bartenders.


Brouwerij Troost livligt ölhak med lokala ölsorter.


Razzmatazz Holland är geneverns hemland så en gin & tonic ska man absolut testa när man är i Amsterdam perfekt just på Razzmatazz.


Door 74 en av Amsterdams första speakeasy cocktailbar, man kan inte komma oanmäld utan ring innan och lämna en reservation.


Ställen att shoppa på


Utrechtsestraat, Haarlemmerstraat & Gerard Doustraat är gator med små lokala boutiquer. 


Bloggar att ha koll på  Your Little Black Book & iAmsterdam.   


Läs även