Den 20 maj gästar den unga Bocuse d'Or kocken Albin Edberg Studio Nian. Det kommer att serveras en sjujädrans avsmakningsmeny med ett skräddarsytt dryckspaket i säsongens anda. En kväll med endast 12 platser, läs mer och boka din plats!
AVSMAKNINGSMENTY SKRÄDDARSYTT DRYCKSPAKET
Confiterad potatis med brynt smör, purjolök och muskot
Sotad makrill med kombu, rädisor och vårlök
Grillad och fermenterad hjärtsallad med mandelmjölk och macadamia
Havskräfta med morot och espelettepeppar
Kalvbräss meuniere med inkokt vit sparris, ramslök och sparrisveloute
Vild och odlad svamp med miso och lagrad soya
Vårlamm och färsk kål
Grillade plommon med mandel & färskost
Inkokta rabarber med vit choklad, rostad havre och rabarbergranité
Tid: 20 maj kl. 18:00 till sent
Plats: Studio Nian på Sibyllegatan 9
Pris: 3000 kr avsmakningsmeny inkl. dryckespaket.
Har du någon allergi eller kostavvikelse var god informera detta i tid.
ALBIN EDBERGS GASTRONOMISKA RENOMMÉ
Albin startade sin karriär hos Tommy Myllymäki på restaurang Sjön i sin hemstad Jönköping. Deras samarbete fortsatte i Bocuse d'Or Europe där Albin var Tommys commis. (assisterande kock)
Teamet vann Bocuse d'Or Europe 2014 i Stockholm, och kvalificerade sig därmed till världsfinalen Bocuse d'Or i Lyon 2015 där de tog hem bronset.
Kan varmt rekommendera TV4s dokumentär "Med smak av Guld" från 2015 om de hårda förberedelserna inför Bocuse d'Or.