Hyllat portugisiskt dessertvin. Inbjudande doft av torkad frukt, nötter, farinsocker och apelsinzest. Smaken är fyllig och druvsöt med nyanser av apelsin, torkade aprikoser, russin, knäck och nötter.
Servera Alambre lätt kylt till desserter med nötter, torkad frukt, choklad alternativt Gruyere ost eller som i Portugal med en isbit i glaset.
Beskrivning:
Land: Portugal, Setúbal, Vinha Grande de Algeruz
Årgång: 2012
Druva: 100% Moscatel de Setúbal
Servera Alambre lätt kyld, cirka 10°C
PASSAR TILL
Desserter med nötter, choklad eller torkad frukt. Hårdostar med sälta så som Gruyere, Comte, Manchego, Grevé eller Västerbotten ost. Eller som ingrediens i drinkar.
TILLVERKNING
Vinet är fortifierat likt portvin dvs. jäsningen stoppas med hjälp av brandy. Druvskalen får sedan ligga kvar för att ge smak och arom i ytterligare tre månader innan vinet slutlagras på stora och mycket gamla ekfat. En öppnad flaska håller i månader om den förvaras i kylskåp.
gott till;