Terese Cedergren

Snabbmat - ägg och spenat

Föregående Nästa
IMG_4807.JPG
Snyggt, vackert, lätt och gott! Behöver inte bli svårare än så för livsnjutning ;)

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 250 g färsk spenat
  • 2 msk vittvin
  • 2 msk vatten
  • 1 msk västerbottensost
  • 2 msk gryn
  • 1 krm sambal olek
  • salt
  • svart peppar

Gör så här:

Hetta snabbt spenaten i en stekpanna med rapsolja så att den inte tar så mycket plats till ugnsformen. Salta och peppra.


Lägg ner den i ugnsformen och knäck äggen i, häll över vattnet, vinet och grynen. (om du inte har en skvätt vin, ta vatten istället)


In i ugnen på 150 grader. Ca 10 min, beroende på hur hårt du vill att ägget ska vara.


Efter 5 min strö osten över.


När den är klar så klicka lite sambal olek alt chili över.


 


 

Tips

Ha i lite de du gillar! Tex skinka, bacon eller varför inte riva tryffel över!