Foodfolder

9 anledningar till att gå på Foodstock festival på Fjäderholmarna

Föregående Nästa
foodstock-foodfolder.jpg

Sommar & ledighet. Mellan den 31/8 – 1/9 arrangeras gastronomifestivalen Foodstock på Fjäderholmarna i Stockholm. Här är nio anledningar till varför du ska besöka Foodstock!

Tävla om biljetter till Foodstock här!1. Träffa inspirerade matkreatörer och världsberömda kockar


11 Michelin-stjärnor, 18 toppkockar, 12 hantverkare och ett 10-tal restauranger representerade – allt samlat på en och samma ö i avslappnad skärgårdsanda!2. Uppleva otippade mat- & hantverksmöten i en skärgårdsidyll 


– Jag vill visa upp det bästa från Skandinavien och världen just nu. När jag har besökt internationella matfestivaler har jag träffat matentusiaster och vänner som jag nu bjuder in till Foodstock. Vi vill visa upp något autentiskt byggt av nyfikenhet och passion, Foodstock ska ge gästen inspiration och kunskap. Vi vill samla intresserade barn och vuxna och ge dem fantastiska matkänslor. Allt från det råa till det mest förfinade och detaljrika, säger Niklas Ekstedt, stjärnkock och en av initiativtagarna bakom Foodstock.


Foodstock arrangeras ute på Fjäderholmarna, ett stenkast från Stockholm med båt. Utöver avancerade matentusiaster och professionella kockar kommer du även kunna ta del av matmarknader, workshops och barer att fylla ön. 


3. Två dagar med prisvänlig mateufori Alla står till förfogande för att skapa det godaste du hittills ätit! 


På lördagen bjuder Niklas Ekstedt och Florencia Abella in den Londonbaserade stjärnkocken Tomos Parry för att tillsammans tillaga lunch och middag. På söndagens bankett får besökare uppleva Paul Svenssons mat-filosofi tillsammans med Ruth Osborne och Christoffer Ekman. 


Banketten Lunch/Middag och Four Hands Menu Lunch/Middag förbokas via Foodstocks hemsida. En endagarsbiljett kostar 500kr och tvådagars 750kr. Barn under 16 i målsmans sällskap går in gratis.


Hitta din biljett här!4. Inspireras av omtalade matlagare, avancerade entusiaster, professionella kockar med välrenommerade restauranger på ett och samma ställe


Avancerade matentusiaster och professionella kockar kommer att delta på festivalen. Bland annat kommer du kunna möta Daniel Berlin, Tomos Parry, Paul Svensson, Florencia Abella, Mehmet Gurs och Zeina Mourtada. Bland Stockholmsbaserade restauranger som deltar är det tvåstjärniga krogen Gastrologik och enstjärniga Agrikultur.


– Jag vill visa upp det bästa från Skandinavien och världen just nu. När jag har besökt internationella matfestivaler har jag träffat matentusiaster och vänner som jag nu bjuder in till Foodstock. Vi vill visa upp något autentiskt byggt av nyfikenhet och passion, Foodstock ska ge gästen inspiration och kunskap. Vi vill samla intresserade barn och vuxna och ge dem fantastiska matkänslor. Allt från det råa till det mest förfinade och detaljrika,  säger Niklas Ekstedt, stjärnkock och en av initiativtagarna bakom Foodstock.  5. En njutfull folkfest för både barn och vuxna


I ett tält med 300 sittplatser dukas det upp med långbord för lunch och middag. På lördagen gästas festivaltältet av en internationell gäst. I hamnhuset kommer olika Four Hands Menu måltider då en internationell och en nordisk matpersonlighet möts och skapar en måltid tillsammans. 6. Lär dig mer om mat & hantverk, boka in dig på någon av festivalens workshops!


Tanken är att öppna upp köket för åskådarna och visa processen från råvara till det som hamnar på tallriken. Allt med fokus på traditionella tekniker och dess utveckling både ur ett nordiskt och internationellt perspektiv. Utöver kända kockar från världens alla håll kommer hantverkare inom mat och dess närområden att medverka. 


7. Ta chansen och boka in dig på en Four Hands Menu middag mellan en internationell och en nordisk matpersonlighet


Själva idén och konceptet conceptet Four Hands Menu är att två stjärnkockar lagar mat tillsammans: två kockar, fyra händer! Ett internationellt namn och ett nordiskt, skapar maträtter tillsammans.


Tävla om Foodstock biljetter här!8. Gillar du festival och mat så är detta rätt ställe att åka och gå på9. Ta chansen att boka in dig på hundra procent MAT MAGI 


Här bokar du din biljett