Vad är mer sommar än en iskall karaff med bål? Här är tio goda och dessutom enkla recept med ljus mango rom och mörk rom från The Brand New Republique.
Bål går snabbt att blanda och räcker till många. Perfekt välkomstdrink för mingel och fester med många gäster. Här hittar du sommarens godaste bålrecept!
5 bålrecept med den ljusa mango romen
5 bålRECEPT MED DEN mörka romen
Cold brew kaffe, citron & tonic
Tips på ingredienser som är bra att ha hemma när man ska gör bål
Frukter/bär och citrus
Agavesyrup (sirap) - är ett naturligt sötningsmedel ifrån plantan Agave, den 25% sötare än socker och har ett lägre glykemiskt index än vitt strösocker.
Örter - mynta, rosmarin, lavendel, timjan och basilika är lätt att odla själv och perfekta att addera i bålen både för smaken och utseendets skull.
Sockerlag/Ingefärssocker/Champagnesocker - alla dessa "sötningsmedel" är super enkla att göra själv och håller länge i kylen.
Sodavatten - tips är att ha en Soda Stream så att man enkelt kan gör kolsyrat vatten
Is - se alltid till att ha färdig fryst is när andan faller på för en bål.
Recepten har skapat i samarbete med The Brand New Republique.
Läs även;