Eva Weckström

La Gascogne par Alain Brumont

Föregående Nästa
foodfolder_vintips_ewa_weckstrom-4.jpeg

Denna både vackra, friska och fräscha sallad med syra och örtighet trivs ypperligt ihop med La Gascogne par Alain Brumont.

FOODFOLDER VINTIPS FRÅN EVAS VIN OCH MAT


MYNTA- OCH BÖNSALLAD MED GETOSTDRESSING


Inte bara citronen ger syrlighet utan även getosten i anrättningen bidrar. Med detta i åtanke är det finurligt att välja ett vitt vin med just en hel del syra. Den krämiga dressingen är dessutom enormt tacksam att matcha med vin så det finns många bra kombinationer. Här kommer ett favoritvin som förslag att njuta till din hemlagade mynta- och bönsallad med getostdressing. Passar som hand i handske!2019 La Gascogne par Alain Brumont Nr 2882, 89 kr


Köp eller beställ vinet här!


Druvor: Gros Manseng-Sauvignon 


Frankrike , Frankrike sydväst , Côtes de Gascogne IGP 


Ett av mina go-to, riktiga universalvin av ikon-vinmakaren Alain Brumont i sydvästra Frankrike. La Gascogne är torrt och lätt med frisk syra men också riktigt druvigt, saftigt och läskande. Sauvignon blanc bidrar med örtiga toner av nässlor, vinbärsblad och grön tomat som gifter sig med både mynta och persilja. Druvan gros manseng ger vinet skön, mjuk fruktighet i form av gröna druvor, limeskal, krusbär och solmogna Granny Smith-äpplen. Njut denna charmör väl kyld i giriga klunkar.


Vill du läsa mer om Eva Weckström eller prova henes VINSKOLA ONLINE, boka föreläsningar eller itbildningar inom mat och dryck. Klicka in på sida här! 


Hitta receptet här!