Eva Weckström

Ambra rosa la guardiense

Föregående Nästa
foodfolder_vintips_ewa_weckstrom-1.jpeg
Detta sommriga, laxfärgade rosévin från södra Italien är en ny favorit. Läppja Ambra rosa la guardiense i ensam majestät eller matcha elegansen med halloumivåfflor och räkor. Så otroligt gott!

Beskrivning:

Det finns inget som skriker sommar som rosévin. Detta flirtiga, välbyggda vin lanserades i slutet av maj och jisses vad det smakar gott! En pålitlig, solmogen och fräsch syditalienare som passar in i många sammanhang- till minglet, den vegetariska sommarbuffén, skaldjursbonanzan eller till den halstrade fisken. Här har jag matchat med förföriskt goda halloumivåfflor med räkor, smetana och pepparrot. Jösses!


2019 AMBRA ROSA LA GUARDIENSE NR 95108, 129 KR


KÖP ELLER BESTÄLL VINET HÄR!


Druvor: Aglianico 


Ursprung: Italien, Kampanien, Sannio


Ett nytt riktigt välgjort rosévin på Systembolaget att spendera lata sommardagar ihop med. Från Sannio i Kampanien, södra Italien, kommer denna skira juvel framställd på den lokala druvan aglianico som annars är mest känd för att producera stadiga röda viner. Men här har vi istället vackert laxrosa nyans, finstämd elegans, aromatisk grönska och mogen saftig fruktighet. Torrt och friskt vin med vit persika, rabarber och röda skogsbär tillsammans med uppfriskande citrustoner och en hel örtträdgård. Ett smakrikt, balanserat och mycket mångsidigt vin.


HITTA RECEPTET på HALLOUMIVåFLORNA NEDAN

Tips

Vill du läsa mer om Eva Weckström eller prova henes VINSKOLA ONLINE, boka föreläsningar eller itbildningar inom mat och dryck. Klicka in på sida här!