Beskrivning:
Vi vill passa på att tipsa om några fantastiska drinkar inför nyår som vår gode vän Mathin Lundgren som är barmästare på Teatergrillen har blandat ihop på nyhetsmorgon på TV4.
Han tipsar om hur du kan med en liten mängd flaskor blanda en stor mängd olika drinkar.
För att se hela videon med Mathin klicka här.
Romen som Mathin använder är en Latinoblend från Compagnie Des Indes och kommer finnas på beställningssortimentet på systembolaget från och med den 2:a Januari. Klicka här för att komma dit.
Klassisk Daiquiri med mörk Rom
- 5 cl rom
- 3 cl limejuice
- 2 cl honungsvatten
- angostura bitter
Gör så här:
- Honungsvatten
Rör samman 2 dl flytande honung med 0,5 dl varmt vatten. Rör tills vattnet och honungen har gått samman och förvara det sedan i en ren glasflaska. - Mät upp ingredienserna i en shaker, fyll upp med is och skaka drinken kall.
- Sila upp i ett fryst cocktailglas och garnera med en limeklyfta på kanten.
Granatäpplemimosa
- 3 cl färsk granatäppelsjuice
- 0,5 cl sockerlag
- 10 cl champagne
Gör så här:
- Mät upp ingredienserna i en shaker utan is och rör om försiktigt.
- Sila upp drinken i ett champagne eller vinglas och servera.
Alternativt kan vi använda vårt tidigare recept för granatäpplesocker och ersätta sockerlagen och granatäpplejuice med 2cl granatäpplesocker istället och helt enkelt bara toppa upp det med mousserande vin av ditt val.