Cocktails

Har du någonsin prövat sirap i en cocktail?

Föregående Nästa
giffard_syrup_2.png

Vi har funderat en hel del och kommit fram till att sirap förtjänar ett heders omnämnande. Sällan får sirap den uppskattning som sirap förtjänar. Vad få personer vet är att sirapen är en viktig del för både cocktailen och baren, som ett verktyg att antingen förstärka smakerna, fullgöra eller bara krydda till drinken.

Ofta är sirapen den del av cocktailen som sällan följer med till hemmabaren när det är dags att imponera på sig själv eller andra med en smakrik cocktail.


 


VILKEN SIRAP ÄR VANLIGAST?


Vanligast varierar, men en sirap som sällan tycks bli omodern är agave sirap. Det finns två sorters agave som är vanliga i världen av spriter; Grön Agave som man utvinner mezcal ifrån, samt Blå Agave som man utvinner tequila ifrån. Agave sirap görs ifrån blå agave.


Trots att många har en dålig relation till tequila, så är äkta 100% agave tequila både lättdrucken, behaglig och rund i smaken jämfört med billig tequila som oftast är utspädd med sockerrörssprit som gör den besk, sur och svidande. Agave sirap däremot, förvånande nog, är väldigt sött och väldigt nyttigt. 


 


VILKA DRINKAR KAN MAN ANVÄNDA AGAVE SIRAP TILL?


Du hittar oftast agave sirap i en cocktail med tequila, som ett sätt att förstärka, förbättra och komplettera cocktailen. Därför gör sig agave sirap otroligt bra att i liten mängd förstärka din Margarita! Det framhäver just den behagliga och runda smaken av agave i din cocktail. 


Om du kompletterar din margarita med agave sirap heter den Tommys Margarita. Fylligare och kraftfullare smak, tillika blir det den nyttigaste margarita du druckit. 


 


Hitta sirap här!


 


Tips:


Agave Sirap hittar inte bara användningsområde bakom baren! Agave sirap är sötare än socker, men betydligt nyttigare. Därför gör sig agave som ett gott komplement till exempelvis frukosten än strösocker på müslin. 


Testa även;