Ingredienser
- 2 kruka(or) basilika
- 1 dl olivolja
- 1 klyfta(or) vitlök
- 1 dl riven parmesan
- 3 msk pinjenötter/solrosfrön
- salt
- nymalen svartpeppar
- cayennepeppar
- 12 st cocktailtomater
- Tillbehör:
- 3 st valfri pasta
Gör så här:
Pesto
Mixa en rejäl knippe basilika, olivolja, vitlöksklyfta, en rejäl hög med riven parmesan, pinjenötter (spartips, dryga ut med solroskärnor). Smaka av med salt svartpeppar och cayennepeppar.
Koka valfri pasta enligt anvisningar. Ett tips är att använda sig av en pasta "Al Bronzo" som är en pasta med rik textur och porös yta som gör att den förstärker alla smaker i peston.
Här hittar du ett urval av "Al Bronzo" pasta >>
När jag ska blanda ihop pasta pesto och tomater så använder jag en greixonera....mallorcinsk keramikgryta . Men ta vilken annan gryta du vill. Värm upp några cocktailtomater med olivolja i grytan. Ner med lite av pastavattnet.
Vänd ner pastan rör ner lite av peston och rör om så att det blir krämigt och gott. Fyll på med mer pesto och lite parmesan. Ät och njut!
Vill du följa med i min vardag på Mallorca så titta in här >>
Vill du boka en upplevelse med mig på Mallorca, kika på mina recept eller boka en catering med mig så hittar du mig här >>
Prova även