Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Supergod zucchinipasta

Föregående Nästa
Zucchinipasta_Foodfolder.jpg
Det här receptet har jag fått av mitt radarpar och inspirationskälla Lena i skolan. Hon och jag har samma passion för bakning och idéerna bara sprutar när vi jobbar tillsammans! Den här pastan är den godaste vegetariska pastan jag någonsin har ätit, ni måste bara laga den! Den är även mycket enkel och snabb att laga.

Ingredienser

  • Sås:
  • 450 g zucchini
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st citronskal
  • 5 g salt
  • 5 g peppar
  • Topping:
  • 50 g basilika
  • 70 g riven parmesan
  • 1 st citron
  • Tillbehör:
  • 400 g Pasta

Gör så här:

1. Skölj zucchinin och hyvla den till tunna strimlor med en osthyvel. Jag brukar dela zucchinin i två delar så att strimlorna blir lite kortare. 


2. Skala och hacka vitlöken.


3. Koka pastan enligt anvisning på paketet.


4. Vänd vitlöken i smör i stekpannan och tillsätt zucchinin. Rör om zucchinin då och då så att den inte bränns.


5. Tillsätt grädde och citronskal när zucchinin är mjuk och lite glansig på ytan. Smaksätt med salt och peppar.


6. Låt det sjuda i någon minut. 


7. Häll av pastavattnet när pastan är färdigkokt, häll över pastan i en serveringskål.


8. Häll över såsen på pastan.


9. Riv mycket parmesan och strö över pastan. Toppa med mycket basilika.


10. Servera med en citronklyfta som kan pressas över pastan.


Zucchinipasta


Maträtten passar bra med:

Tips

1. Om du gillar chili, tillsätt chili innan du häller i grädde.

2. Riven pecorino och citronmeliss funkar också jättebra att garnera pastan med!