Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Vispad chokladpannacotta med björnbärskompott

Föregående Nästa
foodfolder-vispad-pannacotta.jpg
En farligt förförisk kombo! Vispad chokladpannacotta är enklare än vad det låter och tillsammans med bärkompotten är det en oemotståndlig rödvinsvänlig dessert.

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 40 g strösocker
  • 50 g mörk choklad
  • 4 g gelatinblad
  • 250 g björnbär
  • 1 dl gelésocker
  • 0,5 tsk lakritspulver
  • skvätt whiskey (valfritt)

Gör så här:

VISPAD CHOKLADPANNACOTTA


Blötlägg gelatinbladen i en bunke rikligt med kallt vatten i ca. 10 minuter.


Hacka chokladen i små bitar.


Koka upp vispgrädde och strösocker i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan.


Krama ur gelatinbladen lätt och lägg i den varma vätskan. Blanda väl.


Häll över vätskan över chokladen i en bunke och lägg plastfilm på ytan av vätskan så att inget skinn bildas när vätskan står och svalnar.


Låt pannacottan svalna i minst 1 timme eller över natten i kylen.


Vispa upp den stelnade pannacottan med en elvisp. 


BJÖRNBÄRSKOMPOTT


Koka upp björnbären med sockret. Rör försiktigt så att bären håller sig så hela som möjligt, tillsätt laktirspulvret.


VALFRITT! Tillsätt en skvätt whiskey.


Fördela hälften av kompotten i valfria dessert glas/skålar. Låt sedan svalna. Spritsa sedan pannacotta över kompotten. Servera och njut!


Gott till