Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Förnyad buffé på Viking Line

Föregående Nästa
VLgrönkålsallad_foodfolder.jpg

Viking Line har inlett ett långsiktigt samarbete med Kocklandslaget med syfte att skapa nya matkoncept och fortbilda fartygens köks- och restaurangpersonal. Det första resultatet från samarbetet är den förnyade buffén som serveras på samtliga Viking Lines fartyg från och med den 15:e september. Buffén på Viking Lines fartyg är den mest populära restaurangen för gästerna och därför var det också viktigt att skapa en måltid som är familjär och med smaker som de flesta är van vid.Det  var intressant att höra Fredrik Andersson, lagkapten för Kocklandslaget, berätta hur de steg för steg hade kommit fram till den nya fräscha buffén. Fredrk berättade att de hade suttit med på många sittningar och observerat allt som sker i matsalen som att vad och hur gästerna äter. Från deras observationen har de skapat en genomtänkt buffé med små eller mindre portioner för att minska matsvinnet och med bekanta nordiska smaker, På buffén serveras mycket grönsaker, smakrika vegetariska alternativ och fantastiskt utbud av många olika sorters fisk. Jag som älskar att äta fisk och grönt är mycket nöjd med det mycket vällagade och fina utbudet.

Dessertalternativen var också mycket genomtänkta och portionerna var små munsbitar, lagom små så att man orkar smaka på alla! Till dessert finns även ett urval av mycket goda ostar med tillbehör. Det finns en mycket fräsch äppelkompott som är så god att man skulle kunna äta den bara som den är…
Kocklandslaget med Fredrik Andersson och team capten Tommy Eriksson har även tagit hänsyn till hur maten serveras och vad som finns runtomkring på buffébordet. Alla ska känna sig välkomna och se rätter som man gillar. Till de vana båtresenärernas glädje finns de populäraste rätterna kvar på menyn.Dock har man sett över portionsstorleken för att minska matsvinnet. Med en fin utsikt över havet är den här buffén en höjdare vilken kväll som helst. 


Läs även;