Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Vegetarisk råbiff

Föregående Nästa
veg.tartar_foodfolder.JPEG
Passa på att frossa i rotfrukter nu när de är i säsong. Den här vegetariska råbiffen är mycket enkel att laga och jättegod.

Ingredienser

  • Smet:
  • 300 g rödbetor
  • 2 st avokado
  • 1 msk olivolja
  • 1 nypa(or) salt
  • 1 nypa(or) svartpeppar
  • Dressing:
  • 1 st citron, juicen
  • 4 msk honung
  • Tillbehör:
  • 50 g hasselnötter
  • 1 st äpple
  • 70 g machesallad
  • 0,5 st baguette
  • Kräm:
  • 50 g chevré
  • 1 msk smetana
  • 2 msk råsocker (till bränning)

Gör så här:


  1. Skala och riv rödbetorna grovt. Rosta halva mängden i ugnen på en plåt med bakplåtspapper i 175 grader i ca. 5-10 minuter, eller tills de har mjuknat lite. 

  2. Mosa avokadon och blanda den med den bakade och den råa rödbetan. Smaka av med olivolja, salt och peppar.

  3. Rör i honungen i citronjuicen.

  4. Skär baguetten i tunna skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och rosta i ugnen på 175 grader i ca. 12 minuter fler tills de får lite färg och blir krispiga. Låt svalna.

  5. Mosa chevré med smetana till en kräm. 

  6. Rosta hasselnötterna på en torr (utan olja eller smör) stekpanna tills de får lite färg. Krossa nötterna sedan grovt.

  7. Forma rödbetssmeten till en puck med händerna eller använd dig av en stansring och lägg biffen på en tallrik. 

  8. Hyvla äppelskivor tunt och lägg på rödbetsbiffen. Toppa med machesallad, citron och honungsdressingen och hasselnötterna.

  9. Bred på chevrekrämen på det rostade brödet och toppa med råsocker och bränn av med en brännare (hoppa över om du inte har en brännare). 


Receptet fick jag när Kenwood lanserade en ny, grym köksmaskin Chef XL Sense Limited Edition med många fantastiska tillbehör. 


Servera med