
Ingredienser
- Botten:
- 267 g vetemjöl
- 200 g smör
- 53 g mjölk
- 20 g äggula
- 5 g salt
- Fyllning:
- 300 g mjölk 3% fett
- 150 g ägg
- 200 g smakrik ost (tex. prästost) riven
- 100 g oliver
- 50 g kapris
- 150 g körsbärstomater
- 100 g fetaost
- 1 nypa(or) salt och peppar
Gör så här:
1. Vispa ihop mjukt smör, mjöl och salt till en grynig massa med en elvisp.
2. Tillsätt äggula och mjölk och fortsätt att blanda för hand när degen börjar gå ihop. Knåda tills degen har precis gått ihop.
3. Gör degen till en rund boll och platta till. Plasta degen och ställ in den i kylen och låt den vila i 30 minuter.
4. Sätt på ugnen på 200 grader.
5. Skölj tomaterna och riv osten.
6. Blanda äggstanningen.
7. Lägg bakplåtspapper på en form med löstagbar kant (diameter ca. 26 cm).
8. Kavla degen till lite större storlek än pajformen och lägg degen på formen.
9. Lägg riven ost på botten, sedan fetaost, hela körsbärstomater, kapris och oliver. Häll sedan över äggstanningen.
10. Baka av i 30-35 minuter.
Tips
1. Använd hela körsbärstomater. Om du delar dom blir pajen lätt vattning när tomaterna bakas av.
2. Paj är den perfekta lunchlådan! Enkelt att baka och det går bra att frysa in i portionsbitar och ta fram vid behov!
- paj
- matpaj
- bästa matpajen
- godaste matpajen
- lunch
- lunchpaj
- foodfolder
- foodfolder.se
- bakemybreathaway
- bake my breath away
- tomat
- fetaost
- ost
- kapris
- oliver
- äggstanning
- helglunch
- lunchlåda
- dessertmästarna
- deltagare dessertmästarna 2016
- deltagare dessertmästarna
- deltagarna dessertmästarna
- dessertmästarna säson 4
- min passion
- älskar att baka
- bagare
- konditor
- tips bakning
- bakblogg
- bakbloggare
- bakbloggerska
- ekologiskt
- vegetariskt
- vegetarisk paj