
Vegansk och laktosfri Baileysglass är galet gott! Perfekt att svalka sig med en varm sommardag eller att njuta som en del i en dessert.
Ingredienser
- Smet:
- 375 g osötad mandelmjölk
- 45 g mandelsmör
- 45 g lönnsirap
- 0,5 st vaniljstång
- 35 g Baileys vegansk och laktosfri
Gör så här:
Recept med 375 g mandelmjölk ger ca. 0,5 liter färdig glass.
- Väg upp alla ingredienser i en bunke, skrapa ur fröerna ur vaniljstången och mixa till en slät smet.
- Kör glassen i en glassmaskin.
Tips
Glassen blir hård i frysen (då den saknar äggula som vanlig glass innehåller och som gör att glassen blir krämig i konsistensen) och därför behöver den stå i rumstemperatur i ca. 10-15 minuter innan servering.
- vegansk glass
- laktosfri glass
- veganskt
- laktosfritt
- mejerifritt
- mejerifri glass
- glass
- glassrecept
- recept vegansk glass
- recept mjölkfri glass
- baileysglass
- vegansk och laktosfri baileys
- vegansk rätt
- vegansk dessert
- recept vegansk dessert
- vegansk fika
- recept vegansk fika
- recept laktosfri glass
- glutenfritt
- glutenfri glass
- recept mejerifri glass
- vegansk och laktosfri glass
- vegansk och mejerifri glass
- baileys
- recept glass
- vegansk glassrecept
- vegansk dessertrecept