Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Vegansk och laktosfri Baileysglass

Föregående Nästa
baileysglass_foodfolder.JPEG
Vegansk och laktosfri Baileysglass är galet gott! Perfekt att svalka sig med en varm sommardag eller att njuta som en del i en dessert.

Ingredienser

  • Smet:
  • 375 g osötad mandelmjölk
  • 45 g mandelsmör
  • 45 g lönnsirap
  • 0,5 st vaniljstång
  • 35 g Baileys vegansk och laktosfri

Gör så här:

Recept med 375 g mandelmjölk ger ca. 0,5 liter färdig glass.



  1. Väg upp alla ingredienser i en bunke, skrapa ur fröerna ur vaniljstången och mixa till en slät smet.

  2. Kör glassen i en glassmaskin.

Tips

Glassen blir hård i frysen (då den saknar äggula som vanlig glass innehåller och som gör att glassen blir krämig i konsistensen) och därför behöver den stå i rumstemperatur i ca. 10-15 minuter innan servering.