Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Våffeldagen

Föregående Nästa
våfflorjordgubbar_foodfolder.JPG (1)
Snart är det (den 25 :e mars) våffeldagen och här får ni mitt favoritrecept på krispiga och magiskt goda våfflor. Jag tycker att våfflor är godast med färska bär eller en god sylt och lättvispad grädde. Vad äter du till våfflor?

Ingredienser

  • Smet:
  • 2 st ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl mjölk
  • 100 g smör
  • Tillbehör:
  • 25 g smör (till gräddning)

Gör så här:


  1. Smält smöret och låt det svalna något.

  2. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke.

  3. Häll i hälften av mjölken och vispa väl så att det inte finns några klumpar kvar. Tillsätt sedan resten av mjölken.

  4. Tillsätt äggen och vispa väl.

  5. Slutligen tillsätt smöret.

  6. Ha lite smör på våffelgärnet innan du häller i smet. Grädda våfflorna gyllenbruna och fina. Tiden varierar beroende på våffeljärnets styrka.

Tips

Byt gärna ut en del av vetemjölet mot en annan sort av mjöl, förslagsvis skrädmjöl, mandelmjöl, rågmjöl, rågsikt, så får du något nyttigare och matigare våfflor.

Testa även dessa supergoda Foodfolder våffelrecept:

Frasvåfflor

Våfflor med brynt smör, hallon och lönnsirapsgrädde

Glutenfria våfflor

Mjölkfria våfflor