
Ingredienser
- Smet:
- 80 g Socker
- 2 st Ägg
- 100 g Vetemjöl
- 5 g (VALFRITT) kardemumma/vaniljsocker
Gör så här:
Det går att baka glassrån utan ett rånjärn men det underlättar väldigt mycket med ett rånjärn. Dessutom kan rånjärnet användas till att göra mycket annat med! Till exempel små, salta skålar till tilltugg eller varför inte göra rullar och fylla dom med någon god fyllning.
Jag använder mig av ett rånjärn från märket C3. Den är liten, smidig och mycket lätt att använda men framförallt gräddas rånen jämt och fint.
1. Vispa äggen fluffigt och tillsätt socker. Vispa till en slät smet.
2. Tillsätt vetemjöl och vaniljsocker/kardemumma.
3. Klicka ca. 2 matskedar smet på rånjärnet.
4. Stäng rånjärnet och när det har slutat släppa ut ånga är rånet klart.
5. Ta ut rånet och snabbt forma det till en strut. Det man kan använda en färdig strutmall men jag tycker att det är enklast att ta rånet i en ren handduk och forma med händerna. Låt rånet svalna helt tex. i ett glas.
Tips
1. Försök att hålla rånjärnet så rent som möjligt. Om smet rinner ut längs sidorna, torka på en gång. Annars blir det svårt att rengöra järnet.
2. Pensla på med lite smör (med en silikonpensel) mellan gräddningarna för bästa resultat.
3. Det går bra att smaksätta rånsmeten med valfri krydda för extrasmak.
4. Förvara rånen i en lufttät burk, om inte alla går åt på en gång!
För mer information om rånjärnet och övriga produkter från C3 finns här.
Inlägget är skrivet i samarbete med C3