Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Ugnspannkaka med sylt och grädde

Föregående Nästa
ugnspannkaka_foodfolder.JPG
Om du inte orkar steka pannkakor är ugnspannkaka med sylt och grädde ett utmärkt snabbt och enkelt komplement! Snart är det dessutom dags för skol- och förskolestart igen och ugnspannkaka är ett perfekt mellanmål till alla hungriga barn.

Ingredienser

  • Smet:
  • 50 g ägg
  • 400 g mjölk
  • 120 g vetemjöl
  • 8 g strösocker
  • 5 g vaniljsocker
  • 3 g salt
  • 25 g smör

Gör så här:



  1. Lägg smöret i en ugnsform (en långpanna om du vill ha en tunn ugnspannkaka eller en lasagneform om du vill ha en tjockare ugnspannkaka) och ställ in formen i ugnen och sätt ugnen på 200 grader. 

  2. Passa smöret i ugnen och ta ut formen när smöret precis har smält.

  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt hälften av mjölken. Vispa väl och så att inga klumpar finns kvar.

  4. Tillsätt resterande del av mjölken och ägget. Blanda väl.

  5. Häll smeten över det smälta smöret och blanda smöret i smeten (i ugnsformen, och var försiktig, formen är SÅ varm!).

  6. Baka av i 200 grader i 30-35 minuter.

  7. Låt svalna och servera med lättvispad grädde och sylt.

Tips

1. Om du vill göra en hel ugnsplåt med ugnspannkaka så dubblera receptet.