Om du inte orkar steka pannkakor är ugnspannkaka med sylt och grädde ett utmärkt snabbt och enkelt komplement! Snart är det dessutom dags för skol- och förskolestart igen och ugnspannkaka är ett perfekt mellanmål till alla hungriga barn.
Ingredienser
- Smet:
- 50 g ägg
- 400 g mjölk
- 120 g vetemjöl
- 8 g strösocker
- 5 g vaniljsocker
- 3 g salt
- 25 g smör
Gör så här:
- Lägg smöret i en ugnsform (en långpanna om du vill ha en tunn ugnspannkaka eller en lasagneform om du vill ha en tjockare ugnspannkaka) och ställ in formen i ugnen och sätt ugnen på 200 grader.
- Passa smöret i ugnen och ta ut formen när smöret precis har smält.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt hälften av mjölken. Vispa väl och så att inga klumpar finns kvar.
- Tillsätt resterande del av mjölken och ägget. Blanda väl.
- Häll smeten över det smälta smöret och blanda smöret i smeten (i ugnsformen, och var försiktig, formen är SÅ varm!).
- Baka av i 200 grader i 30-35 minuter.
- Låt svalna och servera med lättvispad grädde och sylt.
Tips
1. Om du vill göra en hel ugnsplåt med ugnspannkaka så dubblera receptet.
- ugnspannkaka
- super enkelt
- enkelt mellanmål
- baka med barn
- pannkaka
- pannkakor
- helg
- skolstart
- dagisstart
- recept ugnspannkaka
- bästa ugnspannkakan
- godaste pannkakan
- recept foodfolder
- recept elina bake my breath away
- recept elina foodfolder
- recept bake my breath away
- brunch
- brunchinspiration
- brunchrecept
- enkel ugnspannkaka
- baklycka
- bakblogg
- bakblogg bake my breath away
- bakblogg elina
- bakblogg foodfolder
- eko
- ekologiskt
- istället för pannkakor
- snabblagat
- inspiration för barnfamiljer
- till soppa
- grädde och sylt
- pannkakor med grädde och sylt