Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Tomatsallad

Föregående Nästa
tomatlök_foodfolder.JPG
Jag är besatt av den här enkla tomatsalladen för tillfället. Jag äter den till allt! Så enkelt, så gott och så nyttigt! Blandungen av den krispiga, peppriga rucolan tillsammans med söta tomater, rödlök, olivolja, balsamvinäger och salt är fantastiskt!

Ingredienser

  • Grönsaker:
  • 60 g rucola
  • 200 g söta, fina tomater
  • 1 st rödlök, liten
  • Dressing:
  • 20 ml olivolja
  • 10 g balsamvinäger
  • 1 nypa(or) salt
  • 1 nypa(or) svartpeppar (valfritt)

Gör så här:



  1. Skölj tomaterna och rucolan.

  2. Hacka löken fint.

  3. Dela tomaterna i hälften eller i fyra delar, beroende på hur stora dom är.

  4. Blanda rucola, tomat och lök i en bunke.

  5. Tillsätt olivolja, vinäger och en nypa salt.


Tips

Den här tomatsalladen passar perfekt till stekt lax. Jag äter den minst två gånger i veckan för att kombinationen av tomatsallad och en perfekt stekt lax är MAGISK!