Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Nyfikenhet är ledordet i Kocklandslagets nya tävlingstema

Föregående Nästa
Lagbild Kocklandslaget.jpg

I november tävlar Kocklandslaget i Culinary World Cup i Luxemburg och Kocklandslaget valt att arbeta med ett individuellt tema som arbetats fram av samtliga medlemmar i laget under vintern. Temat har döpts till: ”Curious by nature”. Nu släpper laget även en sinnesfilm på temat där titelspåret Moln är gjort av artisten Menke.

Som kock på världsnivå måste man ständigt gå emot det förväntade och bestämma sig för att utveckla och förfina det redan perfekta. Drivkraften som ligger bakom storslagna prestationer är nyfikenheten, en insikt som har lett fram till tävlingstemat: Curious by nature. Temat beskriver oss som lag och vad vi står för. Konkurrensen är knivskarp, men vi går för guld, säger Team Manager Fredrik Andersson.


Temat syftar till att hålla en röd tråd för både lag, sponsorer och fans. Under OS i Erfurt arbetade man framgångsrikt med temat ”Respect for the resources” ett tema som har utvecklats till ”Curious by nature”.


Temat innebär i praktiken mycket experimenterande, vilket kan leda till en hel del frustration i köket, när saker inte går riktigt som man tänkt. Men med det här nyfikna laget som bara fortsätter att utforska, hittar vi ibland fram till smaksensationer som är så bra att allt är värt det, fortsätter Fredrik Andersson.


Kocklandslaget har tränat på VM-menyn tillsammans under ett års tid med månatliga varmköksträningar för 110 gäster i ”Framtidens Kök” hos Electrolux i Stockholm. Under våren kommer laget även att göra en del gästspel och aktiviteter på olika platser i landet som givetvis kommer att genomsyras av det nya temat.


Här nedan kan ni titta på sinnesfilmen.