Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Syltkakor

Föregående Nästa
småkakorsylt_foodfolder.JPEG
Små, spröda syltkakor är jätteenkla att baka och försvinnande goda.

Ingredienser

  • Deg:
  • 150 g smör
  • 50 g florsocker
  • 8 g vaniljsocker
  • 185 g vetemjöl
  • Topping:
  • 50 g hallonsylt

Gör så här:

1 sats deg ger ca. 34 st syltkakor



  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Väg upp alla ingredienser.

  3. Vispa smöret mjukt och fluffigt.

  4. Sikta florsocker och vaniljsocker och tillsätt i smöret.

  5. Sikta mjölet och blanda försiktigt i degen. Blanda så lite som möjligt, bara så mycket så att degen går ihop. Detta för att kakorna ska bli så spröda som möjligt.

  6. Rulla degen till en rulle. Väg upp små bitar á 12 gram.

  7. Rulla bitarna i små bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

  8. Gör en liten grop med hjälp av tex. kryddmått eller något annat litet och runt.

  9. Spritsa i ca. en halv tesked hallonsylt.

  10. Baka av i 200 grader i ca. 10 minuter eller tills kakorna har fått en fin, lite lätt brun färg. 

  11. Låt svalna och pudra lätt med florsocker.