
Små, spröda syltkakor är jätteenkla att baka och försvinnande goda.
Ingredienser
- Deg:
- 150 g smör
- 50 g florsocker
- 8 g vaniljsocker
- 185 g vetemjöl
- Topping:
- 50 g hallonsylt
Gör så här:
1 sats deg ger ca. 34 st syltkakor
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Väg upp alla ingredienser.
- Vispa smöret mjukt och fluffigt.
- Sikta florsocker och vaniljsocker och tillsätt i smöret.
- Sikta mjölet och blanda försiktigt i degen. Blanda så lite som möjligt, bara så mycket så att degen går ihop. Detta för att kakorna ska bli så spröda som möjligt.
- Rulla degen till en rulle. Väg upp små bitar á 12 gram.
- Rulla bitarna i små bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Gör en liten grop med hjälp av tex. kryddmått eller något annat litet och runt.
- Spritsa i ca. en halv tesked hallonsylt.
- Baka av i 200 grader i ca. 10 minuter eller tills kakorna har fått en fin, lite lätt brun färg.
- Låt svalna och pudra lätt med florsocker.