Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Strassburgare

Föregående Nästa
strassburgare.jpg
Jag tycker att det är så roligt att baka småkakor för att av en liten deg kan man få många kakor. De här småkakorna, strassburgare, är en av mina personliga favoriter då jag älskar att spritsa och det där lilla syltklicket i mitten är så gott!

Ingredienser

  • Deg:
  • 110 g florsocker
  • 15 g vaniljsocker
  • 250 g smör, rumstempererat
  • 50 g ägg
  • 20 g äggula
  • 375 g vetemjöl
  • Garnityr:
  • 50 g hallonsylt

Gör så här:


  1. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft 175 grader).

  2. Sikta florsocker och vaniljsocker. Vispa ihop sockret med det rumstempererade smöret. Det ska vara  vitt och fluffigt.

  3. Tillsätt ägg och äggula. Blanda så lite som möjligt. 

  4. Sikta ner vetemjölet i degen och återigen, blanda så lite som möjligt. Degen ska precis gå ihop och den får inte bli seg för då går den inte att spritsa.

  5. Spritsa (krusig tyll, storlek nr 12) upp degen till små runda kakor och och tryck till en liten grop i mitten där du lägger ett litet klick hallonsylt.

  6. Baka av i 200 grader i ca. 8 minuter. Kakorna ska vara ljusa och få pyttelite färg.

  7. Förvara kakorna i en lufttät burk i rumstemperatur.

Tips

Generellt brukar man säga att småkakorna ska väga 12 gram styck. Det är en lagom munsbit!

Här hittar du recept på sötsalta jordnötskakor

Recept på schackrutor hittar du här

Omvandlingstabell