
Spenatvåfflor är ett perfekt mellanmål, matsäck eller bara ett nyttigare vegetariskt alternativ till söta våfflor. Servera med rårörda lingon eller varför inte med en bit god ost!
Ingredienser
- Smet:
- 260 g matbrödsmjöl
- 7 g bakpulver
- 5 g salt
- 400 g mjölk (3%fett)
- 100 g ägg
- 100 g smör, smält
- 250 g fryst hackad spenat
Gör så här:
- Smält det den frysta spenaten.
- Smält smöret på låg värme och låt svalna.
- Väg upp matbrödsmjöl (även vetemjöl och fullkornsmjöl går bra, eller en blandning av dessa), bakpulver och salt och blanda ihop i en bunke.
- Tillsätt mjölken och blanda väl tills alla klumparna är borta.
- Tillsätt det smälta smöret och äggen.
- Slutligen tillsätt spenaten och mixa smeten med en stavmixer till en slät smet.
- Grädda våfflorna.
- Servera varma med rårörda lingon.
- spenat
- spenatvåfflor
- nyttiga våfflor
- recept våfflor
- våffeldagen
- recept spenatvåfflor
- foodfolder recept
- ekologiskt
- recept elina bake my breath away
- recept bake my breath away
- bästa våfflorna
- godaste våfflorna
- enkla våffor
- Bake my breath away
- elina bake my breath away
- elina foodfolder
- foodfolder
- våffeljärn
- bästa våffelrecepten
- våffelrecept
- sommarrecept
- brunch
- brunchinspiration
- hembakat
- baklycka
- enkelt att laga
- snacks
- mellanmål
- matsäck
- morsdag
- farsdag
- recept morsdag
- recept farsdag
- våffeltårta
- laga mat med barn
- baka med barn