Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Underbara, matiga spenatvåfflor

Föregående Nästa
spenatvåfflor_foodfolder.JPG (1)
Spenatvåfflor är ett perfekt mellanmål, matsäck eller bara ett nyttigare vegetariskt alternativ till söta våfflor. Servera med rårörda lingon eller varför inte med en bit god ost!

Ingredienser

  • Smet:
  • 260 g matbrödsmjöl
  • 7 g bakpulver
  • 5 g salt
  • 400 g mjölk (3%fett)
  • 100 g ägg
  • 100 g smör, smält
  • 250 g fryst hackad spenat

Gör så här:


  1. Smält det den frysta spenaten.

  2. Smält smöret på låg värme och låt svalna.

  3. Väg upp matbrödsmjöl (även vetemjöl och fullkornsmjöl går bra, eller en blandning av dessa), bakpulver och salt och blanda ihop i en bunke.

  4. Tillsätt mjölken och blanda väl tills alla klumparna är borta.

  5. Tillsätt det smälta smöret och äggen.

  6. Slutligen tillsätt spenaten och mixa smeten med en stavmixer till en slät smet.

  7. Grädda våfflorna.

  8. Servera varma med rårörda lingon.