Jag älskar snabb, enkel och nyttig vardagsmat och spenatsoppa är verkligen det! Spenatsoppa är en perfekt rätt för småbarnsfamiljer eller varför inte för singelhushållet! Soppan går att frysa in i portionsförpackningar och ta fram vid behov.
Ingredienser
- Fyllning:
- 1 l mjölk, 3% fett
- 50 g smör
- 3 msk vetemjöl
- 600 g fryst, hackad spenat
- 2 tsk salt (smaka av mängden)
- 1 nypa(or) vitpeppar
- 1 nypa(or) muskotnöt
- Topping:
- 6 st ägg, kokt
Gör så här:
- Koka äggen under tiden som du lagar soppan.
- Smält smöret och vispa/blanda i vetemjölet.
- Tillsätt hälften av mjölken och vispa väl. Tillsätt resterande mjölk.
- Koka upp mjölken och tillsätt sedan den frysta, hackade spenaten.
- Koka upp igen.
- Ta av kastrullen från plattan och smaksätt med salt, vitpeppar och muskotnöt. En nypa socker framhäver saltet!
- Servera med ett kokt ägg.
Gott i glaset;
- spenat
- spenatsoppa
- godaste spenatsoppan
- bästa spenatsoppan
- enkel vardagsmat
- snabb vardagsmat
- snabbmat
- recept enkel mat
- recept snabb mat
- vegetariskt
- vegetarisk mat
- matinspiratation för barnfamiljer
- mat till barn
- ekologiskt
- eko
- vardagsmat
- lättlagat
- lättlagad vardagsmat
- lättlagad mat
- recept barnfamilj
- recept
- recept foodfolder
- recept bake my breath away
- recept soppa
- recept vegetarisk soppa
- ägg
- kokt ägg
- matinspiration
- matinspiratör
- middag
- lunch
- recept middag
- recept lunch
- godaste vardagsmaten
- bästa vardagsmaten
- soppa på torsdag
- torsdagsmat
- sopptorsdag