Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Spenatsoppa

Föregående Nästa
spenatsoppa_foodfolder.jpg
Jag älskar snabb, enkel och nyttig vardagsmat och spenatsoppa är verkligen det! Spenatsoppa är en perfekt rätt för småbarnsfamiljer eller varför inte för singelhushållet! Soppan går att frysa in i portionsförpackningar och ta fram vid behov.

Ingredienser

  • Fyllning:
  • 1 l mjölk, 3% fett
  • 50 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 600 g fryst, hackad spenat
  • 2 tsk salt (smaka av mängden)
  • 1 nypa(or) vitpeppar
  • 1 nypa(or) muskotnöt
  • Topping:
  • 6 st ägg, kokt

Gör så här:


  1. Koka äggen under tiden som du lagar soppan.

  2. Smält smöret och vispa/blanda i vetemjölet.

  3. Tillsätt hälften av mjölken och vispa väl. Tillsätt resterande mjölk.

  4. Koka upp mjölken och tillsätt sedan den frysta, hackade spenaten.

  5. Koka upp igen. 

  6. Ta av kastrullen från plattan och smaksätt med salt, vitpeppar och muskotnöt. En nypa socker framhäver saltet!

  7. Servera med ett kokt ägg.


Gott i glaset;