Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Spenatplättar

Föregående Nästa
spenatplättar_foodfolder.JPG
Spenatplättar är något de flesta barn är vana vid att äta i Finland. Spenatplättarna serveras traditionsenligt med rårörda lingon. Enkelt, en nyttig touch och supergott!

Ingredienser

  • Smet:
  • 600 g mjölk 3%fett
  • 200 g vetemjöl
  • 150 g ägg
  • 3 g salt
  • 180 g fryst, hackad spenat
  • Topping:
  • 160 g rårörda lingon

Gör så här:



  1. Ta fram den frysta hackade spenaten minst ett par timmar innan du tänker göra plättarna alternativt tina upp spenaten i micron. 

  2. Blanda mjöl, salt och hälften av mjölken och vispa till en slät smet.

  3. Tillsätt äggen, resterande mjölk och spenat. Blanda väl.

  4. Låt smeten stå i minst 30 minuter. Den kan med fördel göras även kvällen innan och förvaras i kylskåp. 

  5. Stek på plättjärn och servera med rårörda lingon eller lingonsylt!