Spenatplättar är något de flesta barn är vana vid att äta i Finland. Spenatplättarna serveras traditionsenligt med rårörda lingon. Enkelt, en nyttig touch och supergott!
Ingredienser
- Smet:
- 600 g mjölk 3%fett
- 200 g vetemjöl
- 150 g ägg
- 3 g salt
- 180 g fryst, hackad spenat
- Topping:
- 160 g rårörda lingon
Gör så här:
- Ta fram den frysta hackade spenaten minst ett par timmar innan du tänker göra plättarna alternativt tina upp spenaten i micron.
- Blanda mjöl, salt och hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
- Tillsätt äggen, resterande mjölk och spenat. Blanda väl.
- Låt smeten stå i minst 30 minuter. Den kan med fördel göras även kvällen innan och förvaras i kylskåp.
- Stek på plättjärn och servera med rårörda lingon eller lingonsylt!
- spenat
- spenatplättar
- plättar
- recept plättar
- recept spenatplättar
- rårörda lingon
- mellanmål
- enkelt
- enkelt mellanmål
- vegetariskt mellanmål
- nyttigt mellanmål
- recept foodfolder
- recept bake my breath away
- godaste plättarna
- bästa plättarna
- godaste spenatplättarna
- bästa spenatplättarna
- skolstart
- recept skolstart
- plättar brunch
- brunsch
- brunschrecept
- brunchtips
- elina bake my breath away
- bakblogg
- bakblogg foodfolder
- bakblogg elina
- recept bakemybreathaway
- baka
- recept mellanmål
- mellanmåltips
- tips mellanmål
- frukost
- frukosttips