
Snittar av knäckebröd toppade med färskostkräm med citron och oliver.
Ingredienser
- Deg:
- 250 g vatten
- 200 g vetemjöl
- 175 g grovmalen rågmjöl
- 175 g rågsikt
- 50 g honung
- 25 g olivolja
- 15 g salt
- 10 g jäst
- Kräm:
- 200 g färskost
- 0,5 st citron, både zest och saft
- Topping:
- 400 g svarta kärnfria oliver
Gör så här:
Knäckebröd
- Blanda alla ingredienser till degen i en degblandare.
- Kavla 1 mm tunt.
- Lägg över degen på plåtar med bakplåtspapper.
- Strö flingsalt och fänkålsfrön och kavla lätt så att saltet och fänkålen fastnar.
- Nagga.
- Skär knäckebrödet i önskad form alternativt baka av hela.
- Baka av i 200 grader i ca. 10-12 minuter eller tills knäckebrödet har fått en fin gyllenbrun färg.
- Knäckebrödet förvaras torrt.
Färskostkräm med citron
- Rör ihop färskost, citronsaft och citronzest.
- Smaka av.
Olivtopping
- Hacka oliverna fint eller mixa till en grov konsistens.
Montering
- Spritsa kräm på knäcket och toppa med att sprisa/lägga oliver på krämen.