Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Chokladdekorerade småkakor

Föregående Nästa
småkakor choklad_foodfolder.JPEG
Dekorativa, spröda småkakor som är jätteenkla att baka och jättegoda!

Ingredienser

  • Deg:
  • 150 g smör
  • 50 g florsocker
  • 8 g vaniljsocker
  • 185 g vetemjöl
  • Garnityr:
  • 40 g mörk choklad
  • 40 g vit choklad

Gör så här:

1 sats deg ger ca. 34 st småkakor á 12g.



  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Väg upp alla ingredienser.

  3. Vispa smöret mjukt och fluffigt.

  4. Sikta florsocker och vaniljsocker och tillsätt i smöret. 

  5. Sikta mjölet och blanda försiktigt i degen. Blanda så lite som möjligt, bara så mycket att degen går ihop. Detta för att kakorna ska bli så spröda som möjligt.

  6. Rulla degen till en rulle. Väg upp små bitar á 12 gram.

  7. Rulla bitarna i små bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

  8. Platta till bollarna lite med handen.

  9. Baka av i 200 grader i ca. 10 minuter eller tills kakorna har fått lite färg.

  10. Låt svalna.

  11. Smält chokladen och spritsa tunna strimlor av den smälta chokladen över kakorna. 


 


Testa även