
Dekorativa, spröda småkakor som är jätteenkla att baka och jättegoda!
Ingredienser
- Deg:
- 150 g smör
- 50 g florsocker
- 8 g vaniljsocker
- 185 g vetemjöl
- Garnityr:
- 40 g mörk choklad
- 40 g vit choklad
Gör så här:
1 sats deg ger ca. 34 st småkakor á 12g.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Väg upp alla ingredienser.
- Vispa smöret mjukt och fluffigt.
- Sikta florsocker och vaniljsocker och tillsätt i smöret.
- Sikta mjölet och blanda försiktigt i degen. Blanda så lite som möjligt, bara så mycket att degen går ihop. Detta för att kakorna ska bli så spröda som möjligt.
- Rulla degen till en rulle. Väg upp små bitar á 12 gram.
- Rulla bitarna i små bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Platta till bollarna lite med handen.
- Baka av i 200 grader i ca. 10 minuter eller tills kakorna har fått lite färg.
- Låt svalna.
- Smält chokladen och spritsa tunna strimlor av den smälta chokladen över kakorna.
Testa även
- småkakor
- recept småkakor
- spröda småkakor
- spröda kakor
- studentbuffe
- fika
- enkelt fika
- fikarecept
- enkelt fikarecept
- fika till studenten
- morsdagstips
- morsdag
- midsommar
- buffémat
- enkelt att baka
- choklad
- småkakor med choklad
- godaste småkakorna
- bästa småkakorna
- enkla småkakor
- baklycka
- foodfolder recept
- recept bake my breath away
- foodfolder
- Bake my breath away
- sju sorters kakor
- recept sju sorters kakor