Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Restaurang Shelter Helsingfors

Föregående Nästa
sheltersiklöja_foodfolder.jpg

Restaurang Shelter i Helsingfors bjuder på fantastiskt fina rätter lagade med säsongens råvaror i en mysig miljö med superb service. En perfekt restaurang för en familjemiddag tidigt på kvällen eller en lång och härlig middag med vännerna.


Restaurang Shelter ligger vackert vid vattnet i centrala Helsingfors en bit bort från shoppingområdet. Vid fint väder samlas både turisterna och lokalbefolkningen på Shelters fina uteservering på kanalkajen och njuter av kvällssolen. Jag var där vid första sittningen och allt eftersom fylldes restaurangen på med sällskap av både par och vänner. Shelter bjuder på fin mat i fin lokal utan att det blir för stelt. På Shelter kan man välja en 3-, 4- eller 5-rätters meny eller välja enstaka rätter från á la carte menyn. Det som ger Shelter många pluspoäng är att barn som äter på restaurangen välkomnas med ett "pysselpaket" som de kan pyssla med under middagen. Mycket uppskattad av både barnen och föräldrarna! Det finns inga "barnrätter" på menyn utan rätterna på menyn anpassas till barnstorlek vid behov. På bilden ovanför är rätten med siklöja och färskpotatis och den var barnens favorit! Den försvann på nolltid! Personalen på Shelter var för det första mycket trevliga och kunniga samt hade förståelse för att det kan bli lite rörigt med småbarn vid middagsbordet. Som vår servitris konstaterade, som en trevlig middag hemma. Så kände vi verkligen att det var. Jag åt en familjemiddag där och då vi var så många tog vi in en av varje rätt. Rätterna var genomgående mycket goda, fräscha och även barnen älskade maten. Rätterna består av mycket grönsaker och portionerna är lagom stora. Det var så vackert att många av rätterna var dekorerade med färska blommor, jättesomrigt och så fint! 


Min svaghet av alla rätter är alltid såklart desserterna. Jag åt en dessert med rödvinbärssorbet, olivoljekaka och honung. Supergott och sorbeten var verkligen magisk! Jag ser framemot att åka till Helsingfors i höst eller vinter och smaka på vad Shelter hittar på för mat på hösten och vintern!  För mer information och bordsbokning se www.shelter.fi.