
Dessa scones är mycket enkla att baka och passar utmärkt till frukost, brunch eller till afternoon tea. Servera varma med marmelad eller valfritt pålägg. Byt ut en del av mjölet till fullkornsmjöl så får du ett nyttigare alternativ.
Ingredienser
- Smet:
- 240 g vetemjöl
- 10 g bakpulver
- 5 g salt
- 200 g mjölk 3 % fett
- 50 g smör
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader (180 grader varmluft).
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
- Skär smöret i små bitar och blanda med mjölet med händerna tills det är smulig/sandig konsistens.
- Tillsätt mjölken och blanda ihop snabbt så att degen går ihop men arbeta inte degen mer.
- Klicka ut 9 scones med hjälp av två matskedar på en plåt med bakplåtspapper.
- Baka av i 200 (180 varmluft) grader i 10-15 minuter eller tills scones har fått en fin brun färg.
- Servera varma med marmelad, smör och ost eller valfritt tillbehör.
- scones
- rustika scones
- recept scones
- godaste scones
- bästa scones
- fika
- frukost
- brunch
- afternoon tea
- scones utan ägg
- utan ägg
- recept utan ägg
- äggfritt
- recept äggfritt
- recept foodfolder
- recept bake my breath away
- elina foodfolder
- elina bake my breath away
- hembakat
- baklycka
- frukostinspiration
- brunchinspiration
- morsdag
- frukost morsdag
- morsdagstips
- inspiration morsdag
- farsdag
- recept farsdag
- recept morsdag
- baka med barn
- enkelt recept
- enkelt
- mycket enkelt