
Ingredienser
- Smet:
- 400 g rosévin
- 2 st gelatinblad
- 100 g granatäppeljuice
- 20 g honung
- 20 st hela rosepeppar
- Tillbehör:
- 50 g vit choklad
- 1 dl cream cheese frosting
- 0,2 kg melon
- 1 st rosa grapefrukt alt. apelsin
- 3 själk(ar) Mynta
- 18 st hallon
Gör så här:
Grund receptet ger 0,5 liter sorbet.
- Väg upp alla ingredienser och blötlägg gelatinet i rikligt med iskallt vatten.
- Krossa rosépeppar i en mortel.
- Koka upp rosévin, granatäppeljuice och honung.
- Låt sorbetbasenbasen småkoka i ca. 5 minuter.
- Ta av sorbetbasen från plattan och lägg i det blötlagda gelatinet i basen.
- Sila basen så att du inte får med rosepepparskal i den färdiga sorbetbasen.
- Lägg plastfilm på sorbetbasen och låt svalna i minst 1 timme.
- Kör sorbeten i glassmaskin.
Serverings tips
Servera rosésorbet med melon, grapefrukt, färska hallon, cream cheese frosting och lyxigt strössel av vit rostad choklad.
Gör kulor av melonen med ett kuljärn eller med rundade köksmått.
Filéea grapefrukten alt.apelsinen.
Fyll hälften av hallonen med cream cheese frosting.
Lägg upp sorbeten med frukten, frostingen, toppa med rostad choklad och mynta.
Rostad vit choklad
Sätt ugnen på 175°C. Riv chokladen grovt direkt på en bakpappers beklädd plåt och rosta mitt i ugnen, 5-10 minuter.
Låt svalna och bryt sedan chokladen i bitar och toppa desserten med den.
Cream cheese frostinG (recept i länken)
Vispa först smör, florsocker och vaniljsocker fluffigt addera sedan färskosten.
Testa även rosésorbet till anklevermousse
Hitta fler recept med rosévin