Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Baka, baka en liten kaka

Föregående Nästa
Redskap_Foodfolder.JPG

Att baka är fantastiskt roligt och det blir ännu roligare med bra redskap! Jag är så glad att ha fått möjligheten att få blogga på Foodfolder! Nuförtiden är ledordet i allt jag gör PASSION och jag vill gärna arbeta med personer som har samma drivkraft. När jag hade mitt första möte med Foodfolder kände jag direkt att jag kommer att trivas här för alla har samma intresse och passion för det vi äter och dricker. Sött som salt.

Innan jag lägger upp fler recept vill jag berätta om redskap. I min mening är bra redskap och råvaror är a och o i köket. Det blir så mycket roligare att baka när man har bra redskap och råvaror! Jag skriver alla mina recept i gram eftersom det blir mer exakt då och ger ett jämt resultat varje gång man bakar. Därför är en matvåg enligt mig det viktigaste redskapet att ha i köket. Förutom en elvisp och/eller en degblandare.


Kavel, rostfria bunkar (slitstarka och hygieniska), slickepottar i silikon (silikon tål höga temperaturer och slits inte på samma sätt som plast), en visp och en mattermometer är också viktiga redskap att ha.


Paletter (redskap som nästa ser ut som knivar men har runda kanter) är absolut inte ett måste men de är användbara till mycket (att stryka grädde på tårtan, stryka fyllning till bullar mm...).


Skrapkort, metallsaken längst ner i mitten på bilden och den vita plastsaken, är också mycket användbara men man klarar sig bra även utan dom.


Nu kör vi, eller hur?! Ha en underbar tisdag fina ni!