Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Ragu Toscana

Föregående Nästa
ragumedpasta_foodfolderJPEG.JPEG
Laga ragu som man gör i Toscana. Jag fick äran att laga mat och baka med Chef Sara på Castello di Albola i Radda i Toscana och vilken lycka det var att lära mig laga mat med en äkta italienare! Den här ragun är den godaste jag någonsin har ätit och det bästa är att den är jätteenkel att laga!

Ingredienser

  • Tillbehör:
  • 2 st morötter
  • 2 st stjälkselleri
  • 1 st gullök
  • 1 dl vittvin
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl grönsaks- eller köttbuljong
  • 1 st lagerblad
  • 1 nypa(or) salt
  • 1 nypa(or) svartpeppar, malen
  • 500 g högrevsfärs
  • 500 g krossade tomater

Gör så här:


  1. Skala och hacka grönsakerna i små tärningar (ca. 0,5mm i storleken). Lägg allt i en kastrull och häll på olivolja.

  2. Låt grönsakerna puttra på låg värme i olivolja i en kastrull utan att de får färg och tills de blir mjuka. 

  3. Tillsätt färsen och låt sjuda tills köttfärsen är genomstekt. 

  4. Tillsätt vinet och låt sjuda tills vinet har reducerats helt.

  5. Tillsätt passerade tomater, buljong och lagerblad och koka upp. Sänk sedan värmen och låt sjuda i ca. 1,5-2 timmar. Sätt på locket och rör om då och då. Smaka av med salt och svartpeppar.

  6. Servera med färsk pasta. 


 


recept färsk pasta