Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Att lyckas med bakning

Föregående Nästa
surdegsbröd2_foodfolder.JPG

Allt handlar egentligen om planering. Vad man än tar sig an kräver planering och när planeringen är klar är halva jobbet gjort! Jag älskar att planera och tycker om ordning och reda. Ordning och reda är viktigt när man bakar då man vill gärna att allt ska vara lättillgängligt.

socker


Börja alltid med att läsa igenom receptet noga. Det är bra att upptäcka att man tex. saknar ägg när man läser igenom receptet och inte när man väl bakar... Innan du ska baka, tänk vilka råvaror du behöver, plocka fram och väg dom. Ta fram redskap och bunkar och sätt på ugnen. Sedan är det bara att sätta igång med bakningen!


Jag brukar alltid plocka undan och diska allt eftersom jag bakar.  Det är härligt att baka i ett kök där det är ordning och reda och alla saker har sin plats. Visst kan det bli stökigt även i mitt kök men då håller jag oftast på med 3-4 olika saker samtidigt... 


Som jag har tidigare skrivit är bra råvaror a och o i bakning. Goda, bra råvaror ger goda bakverk! Så enkelt är det!


Med det sagt, jag ska börja baka och planera. Jag har blåbär i frysen som jag tänkte testa koka blåbärscurd på och lite äggvita har jag också  som har blivit över från tidigare bakning så jag ska göra något gott med det också... Sedan ska jag planera klart för morgondagens praktiska prov i choklad.


Hoppas att ni får en fortsatt fin tisdag!