Jag älskar enkel och god mat som går att laga snabbt på vardagarna. Den här pastan med färsk chorizo och savoykål är busenkel och jättegod!
Ingredienser
- Sås:
- 500 g färsk chorizo
- 600 g savoykål
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 st chalottenlök
- 2 dl vispgrädde
- 1 nypa(or) salt och svartpeppar
- Topping:
- 50 g parmesan
- 0,5 kruka(or) färsk persilja
- Tillbehör:
- 300 g pasta
Gör så här:
- Hacka löken, pressa vitlöken, skär chorizon i ca. 0,5cm tjocka bitar och strimla hälften av savoykålen lite mindre bitar och den andra delen i lite större bitar.
- Koka pastan enligt anvisningarna.
- Fräs lök, vitlök och savoykål i smör.
- Vänd chorizon snabbt på stekpannan så att den blir varm men inte stekt.
- Häll av vattnet från pastan och rör ner chorizo, savoykål, lök och vitlök i pastan.
- Häll grädde i pastan och rör runt tills grädden blandats i pastan och blivit varm.
- Toppa pastan med färskriven parmesan, svartpeppar och eventuellt färsk persilja.
- chorizo
- färsk chorizo
- savoykål
- pasta med savoykål
- pasta med chorizo
- pasta
- recept pastarätt
- recept pasta med chorizo
- recept foodfolder
- recept bake my breath away
- elina bake my breath away
- matblogg
- bakblogg
- vardagsmat
- lättlagat middagstips
- lättlagad vardagsmat
- enkel mat
- lättlagat
- säsongsmat
- säsongens grönsaker
- foodfolder
- Bake my breath away
- recept middag
- recept vardagsmat
- recept för barnfamiljer
- matinspiratation för barnfamiljer
- familjemiddag