Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Pasta med chorizo och savoykål

Föregående Nästa
chorizosavoykål_foodfolder.JPG
Jag älskar enkel och god mat som går att laga snabbt på vardagarna. Den här pastan med färsk chorizo och savoykål är busenkel och jättegod!

Ingredienser

  • Sås:
  • 500 g färsk chorizo
  • 600 g savoykål
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st chalottenlök
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 nypa(or) salt och svartpeppar
  • Topping:
  • 50 g parmesan
  • 0,5 kruka(or) färsk persilja
  • Tillbehör:
  • 300 g pasta

Gör så här:



  1. Hacka löken, pressa vitlöken, skär chorizon i ca. 0,5cm tjocka bitar och strimla hälften av savoykålen lite mindre bitar och den andra delen i lite större bitar.

  2. Koka pastan enligt anvisningarna.

  3. Fräs lök, vitlök och savoykål i smör. 

  4. Vänd chorizon snabbt på stekpannan så att den blir varm men inte stekt. 

  5. Häll av vattnet från pastan och rör ner chorizo, savoykål, lök och vitlök i pastan.

  6. Häll grädde i pastan och rör runt tills grädden blandats i pastan och blivit varm.

  7. Toppa pastan med färskriven parmesan, svartpeppar och eventuellt färsk persilja.