Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Enkel och fräsch sommardessert

Föregående Nästa
hallonpannacotta_foodfolder.JPG
Vilket underbart sommarväder Stockholm bjuder på idag! Strålande sol och små söta marshmallowliknande moln på himlen. Underbart! Sådana här dagar vill man inte stå i köket flera timmar och baka utan man vill gärna göra något enkelt och snabbt, eller hur? Pannacotta är alltid ett säkert kort, det är enkelt och kan med fördel göras dagen innan.

Ingredienser

  • Smet:
  • 6 dl vispgrädde 40% fett
  • 80 g strösocker
  • 1 st vaniljstång
  • 4 st gelatinblad
  • 1 nypa(or) salt
  • Topping:
  • 300 g färska hallon eller andra bär/frukt

Gör så här:

1. Blötlägg gelatinbladen i en bunke med mycket iskallt vatten i minst 10 minuter. 


2. Koka upp grädde, vaniljstång och socker. Ta bort kastrullen från plattan.


3. Lägg ner de blötlagda gelatinbladen och rör om tills gelatinbladen har smält.


4. Häll över pannacottan i 6 st små glas eller andra serveringsskålar. 


5. Låt svalna i kylskåp i minst 3 timmar eller över natten.


6. Dekorera med färska bär precis innan servering.


hallonpannacotta

Tips

När du blötlägger gelatinbladen måste vattnet vara iskallt annars smälter gelatinet. Krama inte ur gelatinbladen när du tar bort dem från vatten. Låt istället vattnet rinna av något.