Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Nockeby bageri

Föregående Nästa
Nockebyfika_foodfolder.jpg

Nockeby bageri erbjuder fantastiskt goda bullar, bröd och croissanter i en miljö som känns som ett modernt vardagsrum. Här stannar man gärna länge och njuter! Croissanter, pain au chocolate, bullar och bröd, allt är ekologiskt. Det gillar vi!


Håkan Johansson (lagledare för svenska bagarlandslaget och har vunnit guld i VM i kategorin söta bröd år 2014) tillsammans med Fredrik Ekman (tidigare delägare i Gateau) öppnade Nockeby Bageri den 28:e september 2017. Lokalen är mycket mysigt inrett, som ett modernt vardagsrum. Här sitter man gärna länge och njuter av allt det goda som finns att köpa!
I dagsläget är Nockeby bageri ett renodlat bageri med goda bullar, bröd och croissanter där allt bakas med ekologiska råvaror. Det gillar jag lite extra mycket. Har man fina råvaror och passion för sitt yrke kan man vara säker på att slutresultatet blir jättegott! När vi på Foodfolder besökte Nockeby bageri smakade vi på lite allt möjligt och allt var jättegott! Det som vi gillade lite extra mycket var den fantastiska kanelbullen med vaniljkräm och chokladbollarna är magiska! En bekant till mig besökte Nockeby bageri på öppningsdagen och hon nämnde att chokladbollarna på Nockeby bageri smakar precis som i hennes barndom och kan kan bara hålla med om att de är supergoda! Jag som sällan väljer chokladboll till fikat...Nockeby bageri ligger precis vid hållplatsen Nockeby torg längs Nockebybanan. Det tar bara cirka 25 minuter från stan att åka dit kommunalt så det är en perfekt helgutflykt att åka dit och fika, eller köpa helgbrödet även om man bor lite längre bort. Och ni som bor i Bromma är verkligen lyckligt lottade att ha ett så fint bageri i området! Vi på Foodfolder vill gratulera Håkan Johansson och Fredrik Ekman för ett mycket fint bageri och önskar er ett stort lycka till!


Läs mer och följ Nockeby bageri på Instagram här.
 Läs även;