
Muslibars är perfekta att ha hemma som mellanmål eller att ha i väskan som energipåfyllning. De är enkla att göra och innehållet kan man variera enligt eget önskemål och tycke.
Ingredienser
- Smet:
- 200 g havregryn
- 100 g solrosfrön
- 120 g pumpakärnor
- 90 g pistagenötter, hackade
- 100 g smör
- 50 g ljus sirap
- 60 g farinsocker
- 60 g russin
- 60 g torkade tranbär
- 2 g salt
Gör så här:
- Väg alla ingredienser och sätt ugnen på 160 grader (varmluft 150 grader).
- Blanda havregryn, solrosfrön, pumpakärnor, hackade pistagenötter i en bunke och häll på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i 10 minuter så att det får lite färg.
- Smält smör, sirap, salt och farinsocker, låt inte koka! Annars får du en karamell och muslin blir knäckig.
- Häll den rostade muslin tillbaka i bunken, rör ner russin och torkade tranbär och häll den smälta smör- och sockerblandningen på muslin. Blanda väl.
- Lägg bakplåtspapper på en ugnspanna och tryck musliblaningen på ugnspannan till en kompakt massa. Jag använde mig av en ram för att få något (mindre) tjockare muslibar.
- Rosta i mitten av ugnen 160 grader i ca. 20 minuter. Muslin ska inte få färg utan bara "smälta" ihop. Om din ugn är kraftfull, börja med 15 minuter.
- Låt svalna och skär till bitar av önskad storlek när muslin har svalnat helt.
- Muslibarsen går bra att frysa!
Testa även
Tips
Inspirationen till de här muslibars hittade jag på @sunnuntaileivonta. Jag anpassade mitt recept efter mina egna favoriter i skafferiet.
Recept till ett annat perfekt mellanmålsfavorit, fröbars, hittar du här.
- musli
- muslibars
- mellanmål
- enkelt mellanmål
- snacks
- snackbars
- Snack Bar
- mellis
- recept mellanmål
- recept muslibars
- recept musli
- granola
- granolabars
- granola bar
- foodfolder recept
- Bake my breath away
- recept bake my breath away
- foodfolder
- baka med barn
- nötter
- recept granola
- recept enkelt mellanmål
- elina bake my breath away
- elina foodfolder
- baklycka
- matbloggspriset