Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Mögelostkräm på fröknäckesnittar

Föregående Nästa
5C1C5EE3-A1DB-4438-ACDB-B01FE76DB467.jpeg
Dessa mögelostsnittar är ett perfekt glutenfritt alternativ till julmingel och fröknäcket kan man med fördel byta ut till pepparkaka!

Ingredienser

  • Smet:
  • 100 g majsmjöl
  • 50 g linfröna, hela
  • 75 g solroskärnor
  • 50 g pumpakärnor
  • 20 g sesamfrön
  • 20 g chiafrön
  • 200 g kokande vatten
  • 45 g olivolja
  • 7 g flingsalt
  • Kräm:
  • 150 g mögelost, ju starkare desto mer smak
  • 200 g smetana

Gör så här:

Fröknäcke


1. Sätt på ugnen på 150 grader.


2. Väg alla torra ingredienserna och blanda i en bunke.


3. Koka upp vattnet.


4. Väg olivoljan.


5. Blanda de torra ingredienserna med vattnet och oljan och sätt över på ett bakplåtsark.


6. Lägg ett bakplåtspapper på degen och kavla ut till ett lika stort knäckebröd som plåten är. Ha gärna en bit blött papper under pappret med degen på så glider inte pappret iväg när du kavlar.


7. (Valfritt) Strö över flingsalt på knäckebrödet


8. Baka av i mitten av ugnen i ca. 45 minuter eller tills knäckebrödet "reser sig" från pappret och har fått fin färg.


9. Låt svalna och dela i små "snittvänliga" bitar. 


 


Mögelostkräm



  1. Blanda mögelosten och smetanan i en matbererade.


 


Spritsa mögelostkräm på fröknäcket och toppa med smulor av mögelosten.


Tips

Mögelostkrämen är även perfekt på pepparkakakor med ett glas portvin