Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Restaurang Miss Clara

Föregående Nästa
missclaratorsk_foodfolder.jpg

Restaurang Miss Clara i Stockholm ligger mycket centralt på Sveavägen bara ett stenkast bort från Hötorget. Jag har ätit där nu tre gånger och jag aldrig har blivit besviken. Restaurangen serverar mycket god mat i en trevlig, lugn miljö där personalen är serviceminded utan att vara för påträngande.


Restaurang Miss Clara är en del av Hotell Miss Clara på Sveavägen 48 i Stockholm. Miss Clara är ett mysigt ställe för att äta middag med vänner och familj. De gångerna som jag har ätit där har det varit lagom med folk där och det har aldrig varit för stimmigt. Jag skulle säga att Miss Clara är ett perfekt val när man vill äta riktigt bra mat och umgås med någon man tycker om. Personalen är observanta, kunniga och mycket serviceminded. Miljön är väldigt mysig och fin men samtidigt avslappnad. 
Lättrimmad torsk med räkor, picklad pepparrot, brynt smör och grönsaker. Egentligen serveras rätten med potatis men jag bad att få något grönt istället. Det var verkligen magiskt gott! Torsken var perfekt tillagad, räkorna var jättegoda och grönsakerna med tuggmotstånd passade utmärkt till rätten. 


 Sötpotatispommesen på Miss Clara är magiska! Man kan inte sluta äta dom när man har tagit en! Och tro mig, man har cravings för dom. Jag blir sugen på dom bara när jag tittar på bilden!Till dessert tog jag smulpaj med vaniljkräm. Den var precis som en smulpaj ska vara. Något syrliga bär täckta med ett härligt täcke av smul serverad med en krämig och god vaniljkräm.


Miss Clara har blivit ett "säkert kort" för min del när jag vill äta en god middag. Jag har ätit middag där nu tre gånger och aldrig har jag blivit missnöjd. 


För mer information och bordsbokning läs här.