Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Matrapporten 2017

Föregående Nästa
matrapport2017.jpg

Mat är ett ämne som alla berörs av och påverkar oss på ett eller annat sätt. Jag som jobbar dagligen med mat tycker att det är så otroligt intressant att veta vart mattrenderna är idag och vart mattrenderna är på väg.


Pontus Dahlström, foto Food & Friends


Idag var jag på en föreläsning av Pontus Dahlström där han berättade om den årliga undersökning som reklambyrån Food & Friends genomför. 


Jag älskar verkligen mat och allt som berör mat och därför är det så intressanta att få höra vad vi svenskar har för matvanor och vilka trender som spås råda under 2017.Undersökningens tre huvudpunkter är att mattrenden 2017 är vegetariskt mat. När det gäller inköp, planering och matlagning är det männen som planerar matlagningen men kvinnorna som ansvarar för inköp och själva genomförandet av matlagningen. Av alla råvaror är det kyckling som är mest populär på middagsbordet på en vardag. 


Jag kunde inget annat än bara hålla med att vegetarisk mat är mycket trendigt nu. Jag äter definitivt mer vegetariskt nu jämfört med för bara ett år sedan. Även när jag äter ute på restaurang väljer jag gärna ett vegetariskt alternativ. En bubblare är Poké bowls. Det ska bli intressant att se om Poké bowla kommer att vara årets trend nästa år!


För mer information om Matrapporten, läs här.


För inspiration och recept bläddra bland alla våra goda recept här på Foodfolder! Skriv in vegetariskt i sökfältet så får du upp många vegetariska recept.