Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Svenska Kocklandslaget och Malin Söderströms Stipendium

Föregående Nästa
Stipendiaterna_foodfolder.JPG

Svenska Kocklandslaget vill gärna se fler kvinnliga sökanden till Kocklandslaget och därför har de tillsammans med Malin Söderström startat ett stipendium för att väcka intresset hos fler kvinnliga framtidslöften.

Den svenska gastronomin är världskänd och de flesta framgångsrika kockar, och inte enbart svenska, oftast är just män. Det går att även se i Svenska Kocklandslagets laguppställning där Frida Bäcke i dagsläget är den enda kvinnliga medlemmen. Den sneda könsfördelningen har gett upphov till att Svenska Kocklandslaget tillsammans med Malin Söderström (den första kvinnliga medlemmen i Svenska Kocklandslaget, kock och kokboksförfattare) har startat ett stipendium kallad Malin Söderströms Stipendium


Malin Söderströms Stipendium har i syfte att få fler kvinnliga framtidslöften att söka sig till Svenska Kocklandslaget. Stipendiaterna får en plats som stipendiat i Kocklandslaget och möjligheten att följa med hela vägen till VM i november för att se hur det tävlingen går till. Stipendiaterna får även coachning av lagkaptenen Fredrik Andersson och Malin Söderström, plats på diverse kurser, arbetskläder och redskap från Svenska Kocklandslagets sponsorer samt  praktik på Upper House i Göteborg. Stipendiaterna har sedan en utökad chans att bli uttagna till Svenska Kocklandslaget om de väljer att söka till Svenska Kocklandslaget.De första att bli utdelade Malin Söderströms Stipendium är (från vänster) Louise Wass, My Segelström, Sara Danielsen och Signe Åberg. 


(Foto: Per Erik Berglund/Znapshot AB)