Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Lyxiga chokladbollar

Föregående Nästa
På torsdag är det chokladbollensdag och dessa chokladbollar är perfekta för vuxensmak. De är inte så söta och har en tydlig chokladsmak och är dessutom rullade i mörk choklad... Mums!

Ingredienser

  • Smet:
  • 200 g smör, rumstempererat
  • 200 g havregryn
  • 100 g strösocker
  • 5 g vaniljsocker
  • 2 g salt
  • 20 g starkt kaffe (gärna espresso)
  • 50 g kakao
  • Garnityr:
  • 80 g mörk choklad
  • 50 g riven kokos

Gör så här:


  1. Koka kaffe och låt svalna helt.

  2. Väg alla ingredienser och blanda med en elvisp till en jämn smet.

  3. Väg bitar á 25 g.

  4. Rulla till bollar.

  5. Smält chokladen i mikrovågsugnen (30 sekunder i taget och rör efter varje 30 s. Choklad bränns mycket lätt!)

  6. Smeta choklad på händerna (använd dig gärna av engångsplasthandskar) och rulla en chokladboll i taget i chokladen. Ta gärna hjälp av någon så blir det lättare att hinna rulla bollarna i kokos innan chokladen stelnar.

  7. Rulla sedan i kokos.

  8. Låt chokladbollarna stelna. 


 



Testa även;

Tips

Chokladbollar går bra att frysa och ta fram ca. 30 minuter före servering.