På torsdag är det chokladbollensdag och dessa chokladbollar är perfekta för vuxensmak. De är inte så söta och har en tydlig chokladsmak och är dessutom rullade i mörk choklad... Mums!
Ingredienser
- Smet:
- 200 g smör, rumstempererat
- 200 g havregryn
- 100 g strösocker
- 5 g vaniljsocker
- 2 g salt
- 20 g starkt kaffe (gärna espresso)
- 50 g kakao
- Garnityr:
- 80 g mörk choklad
- 50 g riven kokos
Gör så här:
- Koka kaffe och låt svalna helt.
- Väg alla ingredienser och blanda med en elvisp till en jämn smet.
- Väg bitar á 25 g.
- Rulla till bollar.
- Smält chokladen i mikrovågsugnen (30 sekunder i taget och rör efter varje 30 s. Choklad bränns mycket lätt!)
- Smeta choklad på händerna (använd dig gärna av engångsplasthandskar) och rulla en chokladboll i taget i chokladen. Ta gärna hjälp av någon så blir det lättare att hinna rulla bollarna i kokos innan chokladen stelnar.
- Rulla sedan i kokos.
- Låt chokladbollarna stelna.
Testa även;
Tips
Chokladbollar går bra att frysa och ta fram ca. 30 minuter före servering.