Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Leijon stenugnsbageri och konditori i Uppsala

Föregående Nästa
leijonbagerifrida_foodfolder.jpg

Uppsala har fått ett nytt bageri och konditori, Leijons stenugnsbageri och konditori, som ägs och drivs av Årets Konditor 2016 Frida Leijon. Här hittar man fina bakverk, bullar, bröd och goda, matiga lunchmackor.


Frida Leijon, som för mindre än ett år sedan vann Årets Konditor 2016, öppnade upp sitt bageri och konditori Leijon stenugnsbageri och konditori 24:e augusti. Jag fick möjligheten att byta några ord med Frida och hon berättade att hon har blivit positivt överraskad över att hyllorna har tömts innan dagen har tagit slut. 



Här bakas allt på plats med yrkesstolthet och äkta råvaror. Hyllorna är fyllda med bullar (mycket god, smakrik vetedeg), bröd, tårtor, bakverk och matiga, fräscha lunchmackor. Tårtor görs även på beställning. Än så länge är det Frida och en till som bakar allt det goda. I cafét möts man av personal med ett glatt leende och bra service. I cafédelen finns det många sittplatser och höstens sista solstrålar kan man njuta av på den stora, soliga uteserveringen. Att kaffet är färskbryggt och mycket gott gör att man gärna besöker gärna stället om och om igen!



Leijon bageri och konditori ligger på Årstagatan 25 i centrala Uppsala, lättillgängligt med både buss, bil och cykel. Då lokalen är så stor och rymlig kan jag tänka mig att många föräldralediga med barnvagnar kommer att hitta hit och ha stället som sitt favoritfik!



Foodfolder vill gratulera Frida till ett mycket fint bageri och konditori och vi önskar dig stort lycka till med verksamheten! Ps. brownien på bilden nedan är fantastiskt god, jag rekommenderar verkligen att smaka den!