
Vegansk lakritspannacotta med frysta och färska hallon är en enkel och fräsch dessert till nyår.
Ingredienser
- Smet:
- 250 ml Aito Oat Cuisine
- 3 g agar agar (pulver)
- 30 g strösocker
- 0,5 st vaniljstång
- 5 g lakritspulver
- 2 g salt
- Dekorering:
- 60 g färska hallon
- 60 g frysta hallon
- 0,5 kruka(or) citronmeliss, färsk
Gör så här:
- Väg upp socker, lakritspulver och agar agar i en liten kastrull och blanda väl. Detta för att undvika klumpar av lakrits i smeten.
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröerna och lägg i kastrullen.
- Häll i Aito Oat Cuisine, koka upp smeten och låt koka på mellan värme i 2 minuter, rör hela tiden med en visp.
- Ta upp vaniljstången.
- Om du sedan vill spritsa pannacottan i glas/skålar, häll i en liten bunke och låt svalna i kylen i ca. 1 timme. Du kan också gjuta (hälla) pannacottan i skålar/glas som du kommer att servera pannacottan i.
- Om du väljer att spritsa pannacottan innan servering, vispa upp pannacottan (om den blir klumpig, kör den slät med en stavmixer) och spritsa eller lägg upp pannacottan med en sked och dekorera med färska och frysta hallon samt citronmeliss.
Receptet är framtaget i stolt samarbete med Aito Oat Cuisine.
Om du väljer att gjuta pannacottan i glas/skålar som du serverar dom i, minska uppkokningstiden till en (1) minut för att få en något mjukare pannacotta.
Tips
Aito havregrädde (Oat Cuisine) finns i dagsläget att köpa på Willys och Coop. Aito havregrädde är vegansk och glutenfri.