Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Årets konditor

Föregående Nästa
åretskonditor_foodfolder.jpg

Idag började Bak- och chokladfestivalen på Stockholmsmässan. Det var fantastiskt att få uppleva första dagen på mässan! Imorgon är det dags för final i Årets konditor 2016, så spännande.


Idag hade jag även en kurs på Baklabbet på mässan där jag lärde mina fantastiska deltagare att göra en marsipanros. Det var faktiskt första gången någonsin jag hade en kurs och det var så kul! Jag hade inte vågat hålla en kurs för ett år sedan kan jag lova. Nu jobbar jag äntligen med något som jag brinner för. Allt jag gör är kul och det är kanske även därför allt jag gör känns så naturligt. Hoppas att jag får fler tillfällen att inspirera och sprida bakglädje!Foto: Sveriges bagare och konditorer


Här ser ni finalisterna i Årets Konditor 2016. Från vänster: Frida Leijon, Weilu Wang, Rhian Shellshear, Kajsa Nilsson, Ellinor Andersson. Dessa begåvade konditorer har fått i uppdrag att baka en våningstårta i minst tre våningar med arbetad dekor, eclairer, två sorters praliner och ett hemligt bakverk med musik som tema. Det ska bli fantastiskt spännande att både få se finalisterna arbeta, se deras kreationer och smaka (ja, du läste rätt, jag och övrig press ska få smaka på deras bakverk efter juryns provsmakning). Jag ska även få intervjua vinnaren imorgon. Riktigt roligt! Jag kommer att lägga upp ett inlägg redan imorgon vid middagstid om allt jag har sett, hört och smakat på på mässan!


Jag blir så inspirerad av alla duktiga konditorer som brinner för sitt yrke. Jag gillar att tävla och vem vet, kanske om några år framöver söker jag också till Årets Konditor. Det skulle vara så häftigt att få vara med! Dock så måste jag få mer erfarenhet och baka, baka, baka och baka!


Nu mina vänner ska jag lägga mig och ladda inför en söt dag på Bak- och chokladfestivalen imorgon. Sov sött fina ni!